Gemaal

Informatiebord picknickbank Gemaal

(klik op afbeelding voor vergroting)

Dit informatiebord geeft in tegenstelling tot de andere informatieborden, geen informatie over natuur, landschap, cultuurhistorie of landbouw. Bij dit bord gaat het om de route langs de diverse picknickbanken.

Welkom in de Venen in het Groene Hart.

Meerdaagse fiets- of wandelroute – 120 kilometer

Ontdek het typische veenweidegebied met zijn regelmatige kavels, veenplassen en droogmakerijen. Ga terug naar de middeleeuwen, naar het veenmoeras met zijn kronkelige riviertjes, de ontginningen, houtkades en dijken. Beleef de boerennatuur, het open landschap en geniet van weidevogels, bloemrijke slootkanten en knotwilgenlaantjes, van koeien in de wei afgewisseld door schilderachtige dorpjes.

De hier voorgestelde fiets- en wandelroute voert langs diverse mooie plekjes in de Venen. Onderweg staan picknickbanken waarop u kunt genieten van het uitzicht, terwijl een informatiebord u het verhaal vertelt over de ontstaansgeschiedenis, het landschap, de natuur en het huidige agrarisch gebruik.

De route staat op 1A4tje: route (pdf), net als de kaart (pdf).

Terug naar picknickbanken

Route naar deze picknickbank

Voor het realiseren van deze picknickplaatsen heeft De Utrechtse Venen subsidie ontvangen van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Provincie Utrecht en van de sponsoren: Recreatie Midden Nederland, gemeente Woerden, gemeente Breukelen, KF Heinfonds, VSF fonds Woerden, Rabodichtbijfonds Rijn en Veenstromen en Groene Hart Kloppend Hart.