Agrotoerisme

Werkgroep

De Vereniging kent een werkgroep Agrotoerisme. Zij hebben in het verleden diverse projecten uitgevoerd.

Nieuws 17 oktober 2014: Annie Plomp koninklijk onderscheiden

Projecten:

“Rustpunt voor toeristen in Groene Hart (2013)”

Groene Hart In het Groene Hart kunnen toeristen vanaf komend voorjaar tijdens fiets- en wandeltochten op het platteland even op adem komen bij diverse Rustpunten. Het gaat om een betrekkelijk jong fenomeen in de provincie Utrecht. Rustpunten liggen verder verwijderd van horeca-ondernemingen en voldoen aan de vraag naar laagdrempelige pleisterplaatsen voor de recreant. Meer informatie: rustpunten.

”Picknickbanken in de wei”

Bij dit project worden op diverse mooie uitzichtplaatsen, picknickbanken geplaatst met hierbij een informatiebord over het gebied. Op het bord worden voorbijgangers geinformeerd over de landschappelijk-agrarische waarde, de economische waarde en de natuurwaarde van het gebied waarover men uitkijkt. Eindplanning project: 2011.

Op 2 april 2011 was de opening van de picknickbanken. Meer informatie: boerenlandbanken.

”Hooiberghutten” Tijdens uw verblijf in de Utrechtse Venen kunt u overnachten in een echte hooiberghut.
Kijk voor meer informatie op
www.hooiberghutten.nl

Recreatiekaart

”Recreatiekaart”

Stichting Ontwikkeling de Venen en de ANV De Utrechtse Venen ontwikkelden samen een drietal recreatiekaarten met wandel-, fiets- en vaarroutes door de Venen. Op de kaart staan naast de routes ook agrarische bedrijven die u kunt bezoeken, landwinkels, maneges, musea en diverse websites aangegeven.

De kaart is verkrijgbaar bij onder andere de VVV’s, bibliotheken en gemeentehuizen in de Venen.  Zie ook www.devenen.nl

”Groepsarrangementen” www.indebenendoordevenen.nl

Routekaart in de benen door de venen

 

 

 

 

 

”Boerenlandwandeling”

De Agrarische Natuurvereniging De Utrechtse Venen komt tegemoet aan de behoefte bij de mensen om te wandelen over boerenland.  De volgende routes kwamen tot stand:

Oukooproute

 

 

 

 

 

 

”Boerderij in de Kijker”

 

Circa twintig boeren in de Utrechtse Venen en een vijftal lokale Natuur- en Milieueducatiecentra werken samen om scholen een lesprogramma te kunnen bieden op de boerderij.  Kijk voor meer informatie op www.boerderijindekijker.nl