Annie Plomp koninklijk onderscheiden

De Ronde venen, 17 oktober 2014

Annie Plomp uit Wilnis is op vrijdag 17 oktober koninklijk onderscheiden voor haar verdiensten in het agrotoerisme. Burgemeester Divendal benoemde haar tot Ridder inde orde van Oranje Nassau.

Annie Plomp heeft zich vele jaren belangeloos ingezet om het platteland in de Venen aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor de recreant en tegelijkertijd de ondernemers op het platteland een extra inkomen te laten verdienen.

Annie Plomp was 15 jaar voorzitter van de werkgroep agrotoerisme van Agrarische Natuurvereniging De Utrechtse Venen. Onder haar bezielende leiding heeft de werkgroep diverse projecten opgezet ter bevordering van het toerisme op het platteland. Te denken valt aan bed&breakfast en arrangementen op de boerderij, fiets- en wandelroutes, boerenlandpaden, regionale recreatiekaarten met agrotoeristische trekpleisters, picknickbanken, hooiberghutten en Rustpunten. Vanwege haar expertise werd Annie ook gevraagd zitting te nemen in diverse werkgroepen, zoals de Plaatselijke Groep van het Europese Plattelandsbeleid, Groene Hart Kloppend Hart en heeft ze ook een rol gehad in het wandelknooppuntennetwerk dat momenteel wordt uitgezet in West Utrecht.

Annie was als boerin in Wilnis altijd al betrokken bij de ontwikkelingen op het platteland. Ze had een groot netwerk en wist voor ieder probleem een oplossing te vinden. 15 Jaar geleden stond het agrotoerisme nog in de kinderschoenen. Mede dankzij haar inzet, haar verbindende eigenschappen, onverdroten positieve insteek en doorzettingsvermogen heeft het toerisme en de recreatie op het platteland een impuls gekregen en is tegenwoordig een logisch onderdeel van het totaalpakket aan recreatief aanbod in de regio.

Inmiddels is Annie met pensioen. Haar tomeloze inzet is nu beloond met de onderscheiding

20141017-103842 20141017-103903

Reacties zijn gesloten